Series: Subject: Topic:
Question: 25 of 375

# Work Aptitude question

10 Men Can Complete A Piece Of Work In 15 Days And 15 Women Can Complete The Same Work In 12 Days. If All The 10 Men And 15 Women Work Together , In How Many Days Will The Work Get Completed?
jayavanijayamoorthy

Answered On : Sep 7th, 2011

1 women=1/15
1 men = 110
if both men and women works together they will complete the work by 6 days
=(1/10)+(1/15)
=(15+10)/150
=25/150
=1/6 (i.e)
6 days

sheethal

Answered On : Sep 14th, 2011

3/20

wasim

Answered On : Sep 18th, 2011

6 days is the right answer.

mahesh

Answered On : Sep 19th, 2011

6.5

Harsh Sarohi

Answered On : Oct 12th, 2011

View all answers by Harsh Sarohi

Let work=1
work done by 10 men in 15 days=1
So
Work done by 10 men in 1 day=1/15
Similarly
Work done by 15 women in 1 day=1/12

work done by 10 men + 15 women in 1 day=1/15+1/12=9/60

So time taken to complete work = 60/9 days = 6.67 days

ganesh

Answered On : Oct 15th, 2011

1 women=1/15
1 men = 1/10
if both men and women works together they will complete in..
=(1/10)+(1/15)
=(2+3)/30
=5/30
=1/6
so they will take 6 days to complete the work

vetriselvi

Answered On : Oct 16th, 2011

10 men=12
15 woman=15
so 10*15=150
10+15=25
therefore 150/25=6

Saboo Sravan

Answered On : Nov 3rd, 2011

View all answers by Saboo Sravan

let the amount of work be done = i
work done by men in one day = i/15
work done by women in one day = i/12
now, if they together take " x " days to complete the required " i " amount of work..., the equation goes as

work done together in one day*no. of days required = " i " amount of work.....

(i/15 + i/12)x = i ...... solving for x gives 20/3.... that is required no. of days :)