Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of A. 30% B. 32% C. 34% D. 35% E. 36


B


Showing Answers 1 - 14 of 14 Answers

rajz_123

  • Nov 28th, 2005
 

suppose Cost Price is RS. 100

then 20% discount means Selling Price is RS.80

but again on this price there's a dicount of 15%

therefore the final selling price is 80-(80*15)/100=RS.68

therefore total dicount = ((CP-SP)*100)/CP=32%

bhanu

  • Jul 18th, 2012
 

let cp=100
20/100*100=20......... 100-20=80
2nd disc-80-(15/100*80)=68.... ie sp=68
for single disc= cp=100,sp=68,single disc=?%
ie. 100-(100*?%)=68
?=32%

  Was this answer useful?  Yes

gaurav jain

  • Oct 8th, 2013
 

2598*20/100=520
2598-520=2078
2078*15/100=311
311+521/2598*100=31.98~32%

  Was this answer useful?  Yes

john lester

  • Oct 2nd, 2014
 

SER= 1-{(1-0.8)(1-0.85)}
=1- {(0.8)(0.85)
=1- {0.68}
= 0.32 or 32%

  Was this answer useful?  Yes

SRI RAJ

  • Oct 2nd, 2014
 

A. 30%

  Was this answer useful?  Yes

Aswathy

  • Nov 8th, 2014
 

-15-20+(300/100)=-32
i.e., 32% discount

  Was this answer useful?  Yes

adnanarsalan

  • Jan 11th, 2015
 

Formula d1+d2+ (d1xd2)/100
whereas there has been talking about discount therefore both 20% and 15% will be negative
so ,
-15-20+(-15x-20/100)
or, -35+(300/100)
or, -35+3
or,-32
so 32%
=-32
i.e., 32% discount

  Was this answer useful?  Yes

Rajesh kumar

  • Nov 17th, 2015
 

Ans. 32%

  Was this answer useful?  Yes

Digar karki

  • Dec 1st, 2015
 

Suppose Cost Price is Rs. 100 then 20%
Discount means Selling Price is Rs. 80 but
Again on this price there is a discount of 15%
Therefore the final selling price is 80-(80*15)/100=Rs.68
Therefore total discount = ((CP-SP)*100)/CP =32%

  Was this answer useful?  Yes

rajesh

  • Jun 22nd, 2016
 

Suppose CP=100
so that 100-20=80
again on 15% discount= 80*85/100=68
total discount is = 100-68=32%

  Was this answer useful?  Yes

MD. SHOWKAT AZIZ

  • Aug 15th, 2016
 

Formula:
(-r)+(-r)+(-r)(-r)/100= -32%
Ans= 32

  Was this answer useful?  Yes

Anonymous

  • Aug 19th, 2016
 

Soln. let X = 20% discount, Y = 15% discount,
we have, (X+Y - XY/100)%
= (20 + 15 - 20*15/100)%
= (35 - 300/100)%
={(3500 - 300)/100}%
=(3200/100)100
=32%

  Was this answer useful?  Yes

himadri

  • Sep 28th, 2016
 

formula:A+B+AB/100
here discount so
(-20)+(-15)+(-20)(-15)/100
= -35+3
= -32(32% discount)

  Was this answer useful?  Yes

kpmlatha

  • Apr 10th, 2017
 

B. 32%

  Was this answer useful?  Yes

Satyam Anand

  • May 18th, 2017
 

As we know that
X+Y - XY/100 = Total Discount
so
20 + 15 - 20×15/100
35-3=32%
32% = Total Discount

  Was this answer useful?  Yes

Give your answer:

If you think the above answer is not correct, Please select a reason and add your answer below.

 

Related Answered Questions

 

Related Open Questions