What time is it now? the no. of minutes from midnight to now is 9 timesthe no. of minutes from now to nooN

Showing Answers 1 - 14 of 14 Answers

Abhijit Santosh

  • Jul 15th, 2005
 

6 mintutes to midnight

  Was this answer useful?  Yes

s

  • Jul 30th, 2005
 

12

  Was this answer useful?  Yes

Ajeet

  • Aug 11th, 2005
 

Minutes upto Noon from midnight = 60*12=720 
9x=720-x 
2x=720/9=80 
x=40 
Time now = 720- 40=680 Minutes 
Time now =680/60 =11.33.33

  Was this answer useful?  Yes

LG

  • Aug 23rd, 2005
 

Minutes from now to Noon is x 
9x + 1x = 12*60 = 720 
x=72 
Now is 72 min before noon, or 10:48AM

  Was this answer useful?  Yes

bijoys baby

  • Nov 17th, 2005
 

10.30 a.m

  Was this answer useful?  Yes

Nitesh Kashyap

  • Dec 5th, 2005
 

Let x be time now

according to condition

(x-0)=9*(12-x)

time now is 10.8 ie 10+.8*60

10:48 AM or 72 minutes before NOON

  Was this answer useful?  Yes

Danny John

  • Jan 27th, 2006
 

Let x be no. of minutes to noon.

then 9x=12*60-x;

x=72

so time is now 72 min to 12 noon that is 10:48am

  Was this answer useful?  Yes

Let the time now be HH:MM

Time lapse between midnight to noon is 12 hours = 12*60 minutes = 720 minutes.

Data: Let the number of minutes from midnight to now be MNmin.                   And let the number of minutes from now to noon be Nmin

So that, MNmin + Nmin = 720 minutes

           But MNmin =  9 Nmin

           There fore 10Nmin= 720 minutes => Nmin = 72 minutes.

That means the current time is 72 minutes to 12:00 pm. => Required current HH:MM is 10:48 AM.

Regards,

Basavaraj Yadwad

                          

       

  Was this answer useful?  Yes

Swaroop Kumar Dey

  • Apr 27th, 2006
 

x + 9x = 720

Hence x = 72

So 72 minutes has been left to 12:00 Noon

So current time is 10:48AM

  Was this answer useful?  Yes

mmh

  • Aug 6th, 2007
 

Calculate all times in minutes:
x = current time
m = midnight (0 min)
n = noon (720 min)

x - m = 9(n - x)
x - m = 9n - 9x
10x = 9n + m
10x = 9*720 + 0
10x = 6480
x = 648 min

600 min = 10:00 am, so 648 min = 10:48 am

  Was this answer useful?  Yes

12*60=720 min....

Let x be the no.of minutes it is behind noon....
therefore 9x=720-x minutes...
10x=720
x=72....
72 minutes behind noon 12 is 10:48 am...
Now the time is 10:48 am,
72*9=648 min....
648min+12(a.m)=10:48 a.m.(600/60=10hrs +48 min)
thus verified....

  Was this answer useful?  Yes

Akhilesh

  • Apr 5th, 2021
 

10:5

  Was this answer useful?  Yes

Give your answer:

If you think the above answer is not correct, Please select a reason and add your answer below.

 

Related Answered Questions

 

Related Open Questions