• #### Find Maximum Marks

. A candidate appearing for an examination has to secure 40% marks to pass paper I. But he secured only 40 marks and failed by 20 marks. What is the maximum mark for paper I?

#### ankit sarkar

• Feb 15th, 2016

150 marks

#### sneha562

• Jul 1st, 2011

Let us consider  x is the maximumber number of marks.secured marks => 40% of x= 40/100 of x=2x/5To pass an exam he has to score =fail marks+20 =40+20=60 2x/5=60 x=150maximum marks for paper I is =150

• #### Numerical Ability

A super fast bus of KSRTC starting from 'Trivandrum' and reaches 'Attingal' in 45 minutes with an average speed of 40 km/hr. If the speed is increased by 10 km/hr how much time it will take to cover the same distance?(a) 34 minutes (b) 36 minutes (c) 38 minutes (d) 40 minutes

• Feb 11th, 2010

Answer is 36 mins We can approach the problem as followsFirst we have to find the distance we can do so byspeed = 40Time = 45 minshence dt = speed * ttdt = 2 * (15)dt = 30Now the speed can be increased by 10 now the speed is 50tt = dt/speedtt = (30/50) * 60tt = 0.6 * 60tt = 36.0

#### sarabjit

• Aug 13th, 2009

B) 36 mind=s*ts=40 km/hr=40/60km/mint=45mind=(4/6)*45=30kmnow increased speed= 50 km/hr=50/60 km/mind=30 kmt=d/s = 36 min

• #### Missing Terms

Find the right number, from the given options, at the place marked by the question mark: 2, 4, 8, 32, 256, ?

aravinthan2k6

• Member Since Dec-2007 | Aug 16th, 2009

Each of the preceding number is multipied by the previous number

So on multiplying 2*2 = 4
4*2 = 8
8*4 = 32
32*8 = 256
256*32 = 8192
so the answer for this series is 8192

#### archana arya

• Dec 22nd, 2010

Missing number is 4096

#### prititripathi

• Dec 10th, 2010

Next no. is multiple of last two no.so next will b =256*32=8192

• #### If A is travelling at 72 km per hour on a highway. B is travelling at a speed of 25 meters per second on a highway. What is the difference in their speeds in m/sec.

• Nov 5th, 2007

5 m/sec

#### jeevan ambati

• Aug 30th, 2016

When we convert 25 m/sec into km/ hour we get 90 km/hour so the difference in their speeds would be
90-72=18 km/hour.. or 5 m/sec (18 km/hour converted in m/sec )

#### jeevan ambati

• Aug 30th, 2016

If the speed of B is converted in Km/hour it would be 80 km/hour... so the difference would be 80-72=8 km/hour or 8 km/hour