# If A,B,C are the mechanism used seperately to reduce the wastage of the fuel by 30%, 40%, 10% What will be the fuel economy if they were used Combined?

A. 68.4
B. 62.2
C. 58
D. 27
This question is related to TCS Interview

mnotageek Profile Answers by mnotageek Questions by mnotageek

• Member Since Jul-2007 | Jul 19th, 2007

ok let us suppose 100 kg of fuel is being wasted.. if i use the A then 30 kg will be saved n 70 kg will be wasted. now if i bring in B it will save 40% of 70 n (70*0.6)=42 kg will be wasted. Now if i incorporate C then it will save 10%of 42 i.e..,(42*0.9) 37.8 kg will be wasted... so 100-37.8=62.2 kg will be saved.. so ans is 62.2%

#### mnotageek Profile Answers by mnotageek

• Jul 19th, 2007

ok let us suppose 100 kg of fuel is being wasted.. if i use the A then 30 kg will be saved n 70 kg will be wasted. now if i bring in B it will save 40% of 70 n (70*0.6)=42 kg will be wasted. Now if i incorporate C then it will save 10%of 42 i.e..,(42*0.9) 37.8 kg will be wasted... so 100-37.8=62.2 kg will be saved.. so ans is 62.2%

#### ramesh

• Sep 22nd, 2007

= (70/100)*(60/100)*(90/100)
= 0.378
=37.8 in%
=>100-37.8
=62.2

#### a.karthickeie Profile Answers by a.karthickeie

• Jul 21st, 2008

combination of three mechanism is
30+40+10=80/3
=26.666=27

#### sudipsinha123 Profile Answers by sudipsinha123

• Jul 13th, 2009

The Fuel economy efficiency for A,B,C will be 1/3,1/4 and 1/10 respectively

Hence the combined Fuel Economy efficiency will be (1/3+1/4+1/10)=41/60

in % form it will be (41/60)x100=68% approx.

#### Siddhubias Profile Answers by Siddhubias

• Apr 21st, 2010

Let each mechanism solution is 100 litre.

In "A" mechanism, wastage is (100-30)/100 = 70 %
In "B" mechanism, wastage is (100-40)/100 = 60 %
In "C" mechanism, wastage is (100-10)/100 = 90 %

If all are combined,total solution = 300 litres
Total wastage  = 220 litres
Total used fuel = 80 litres

So, wastage in 100 litres = 80/3 litres
% wastage = 26.6666.... %
= 27 % (approx)

#### Mudit

• Jan 24th, 2017

How can you apply efficiency on wasted fuel?

#### Anirudh Dayma

• Jul 11th, 2017

assume total =100 then 30% = 70, 40% reduction = 3/5 and 10% reduction = 9/10. Therefore total reduction = 70X(3/5)X(9/10) = 37.8 therefore ans = 100 - 37.8 = 62.2  